Dinsdag 26 juli 2016 door Marita

We hebben allemaal een geweldige nacht gehad. Goede bedden, heerlijke temperatuur en we hadden pas om 09.00 uur afgesproken om te ontbijten. Helaas was ik vanmorgen, zoals gewoonlijk om 06.30 uur wakker. Het ontbijt was heerlijk. Er stond zelfs pindakaas op tafel. Na het grondig bestuderen van het etiket bleek er buiten pinda’s ook ananas in te zitten. Een variant die we nog nooit eerder waren tegen gekomen.

Het weer zat iets minder mee. Vannacht heeft het al heel stevig geregend en geonweerd en ook vanmorgen regende het nog flink. Niet echt aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Sushil stelde voor om te kijken of de berggids al kon komen om de trekking voor de komende dagen te bespreken. We hebben afgesproken dat we met tenten, dragers en dergelijke een driedaagse trekking gaan doen. Ook hebben we een dag voor de heen en een dag voor de terugreis nodig om het gebied te bereiken.

Gelukkig is het ondertussen droog geworden. Samen met de berggids zijn we naar de Ganges gelopen. Hier komen alle pelgrims samen om zich na een lange voettocht, soms wel meer de 400 kilometer, te wassen in de heilige rivier. Het was enorm druk, en een indrukwekkend schouwspel. Vooral Janne en Lotte waren ook een bezienswaardigheid. De twee blondines werden ook regelmatig benaderd om samen met een groep mannen op de foto te gaan.

Na wat uitleg over de diverse ashrams waren we toe aan een verfrissing. We vonden een tentje waar we heerlijke cappuccino konden krijgen. En ja Judith….. Ook brownies 🙂 de stand van Janne staat nu op 5. 

Na de zoete lekkernij zijn we nog verder gaan kijken langs de rivier. Een druk schouwspel van rituele wassingen.

Terug in het hotel hebben we ons even wat opgefrist. Het is namelijk enorm benauwd vandaag. Daarna zijn we samen met Sushil en de andere gids naar een outdoor winkel gegaan om nog wat warme kleding voor Walter te kopen. De jassen waren extreem duur, daarom is de keuze gevallen op een leuk vest. Hopelijk is dit warm genoeg voor de komende dagen.

Terug in het hotel hebben we de spullen neergelegd en zijn weer richting rivier gegaan. Rond zonsondergang is hier namelijk een ceremonie. Deze lijkt op de ceremonie in Varanasi, met muziek, bidden en vuur/kaarsen, maar deze was kleiner. Het was trouwens wel een stuk drukker dan vanmiddag, maar goed te doen. De dames zijn nog een aantal keren op de foto geweest. Voordat we terug liepen naar het hoek hebben we nog wat gedronken. In het cafeetje hadden ze ook internet. We hebben Koen en Mara nog een fijne vakantie kunnen wensen en we hebben Nadia kunnen feliciteren.

In het hotel zijn we lekker gaan douchen. Omdat ze airco hebben hebben we de gok genomen om de kleren van vandaag te wassen. Hopelijk zijn ze droog!

Ondertussen stond het eten op tafel. Gebakken aardappel met kummel, boontjes met verschillende kruiden, dal, rijst, roti en fruit. Wat een luxe weer. Sushil heeft er zelfs voor gezorgd dat Walter zelfs hier van een koud biertje kan geniete. Sommige flesjes zijn wel een paar maanden over de datum, maar dat kan d pret niet drukken. Na het eten hebben we nog wat gedronken met Sushil. Daarna zijn we snel naar de kamers gegaan. De tassen moesten nog gepakt worden voor de trekking, Lotte heeft nog gebeld met het thuisfront en daarna was het hoog tijd om te gaan slapen. Morgen weer vroeg op!!

1 gedachte op “Dinsdag 26 juli 2016 door Marita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *