Dinsdag. 8 augustus 2017 door Eveline. 

Vanmorgen voor het eerst wakker geworden in Botswana op onze wild kampeerplek. Iedereen had goed geslapen met de geluiden van wilde dieren als ezels, koeien en paarden op de achtergrond! De avond tevoren discussie gehad over de tijd van opstaan gezien het uur tijdsverschil dus afgesproken dat we de wekker zouden zetten bij zonsopgang. Heerlijk rustig in het ochtendzonnetje ontbeten, wat spullen overgehuisd van de ene naar de andere auto en achteraf blekeb we een wit brood en een tafelpoot kwijt te zijn! Lisan’s auto sloeg bij het wegrijden direct af en al na de eerste bocht kregen ze een lekke band. Pech, maar onze dagen zijn nooit saai…. de mannen hebben de band snel verwisseld dus on our way to Ngepi Camp in Namibië.  De asfaltweg begon goed maar ging over in een soort Pacman spel, hoe ontwijk ik alle grote gaten of hoe rijd ik er goed overheen. Hopelijk houden de banden het. En dan ging zo kilimeters door. Geleidelijk werd de weg iets beter en kwamen we ook langs nederzettingen en dorpjes en werd het wat minder eentonig. Vlak voor de grens nog getankt. We konden gelukkig met creditcard betalen. Koffie met gebak bij het restaurant lukte niet, want we hadden nog geen Botswaanse pula’s. Deze keer twee snelle grensovergangen met een ontmoeting met veel Nederlanders die georganiseerd  met een safaribus op vakantie waren en vanuit een vliegtuigje heel klein een neushoorn hadden gezien….wij waren zeker niet jaloers. Onze manier van reizen is zo veel leuker en avontuurlijker!

We kwamen om 2 uur Namibische tijd in Ngepi aan via een spannende weg waarvan we dachten waar komen we uit? De camping stond daarvoor nergens aangegeven, Het zag er erg goed uit, gelegen aan de rivier waar veel nijlpaarden en krokodillen zitten en aan de overkant van de oever olifanten. Het bleek hier al een uur later te zijn. Gezellige bar met muziek, mooi aangelegde tuin. Leuk aangekleed met onder andere metalen giraffen, zebra, olifant en pumba’s. Eerst de auto’s op mooie plekken aan het water neergezet en daarna een welverdiend koud biertje gedronken op een soort van overdekte vlonder in de rivier met loungebanken, loveseats en hangmatten. Daarna een wandeling gemaakt naar het einde van de camping waar die dag nijlpaarden en krokodillen waren gespot. Wel veel nijlpaarden zien liggen maar ver weg. Nog even een binnengekeken in een treehouse, erg mooi maar het kostte ook 950 Namische dollar per persoon.. In de rivier was een zwembad in een kooi gemaakt en Lisan, Janne, Harrie, Walter, Koen en ik hebben heerlijk verfrissende sprongen gemaakt. De meesten van ons (arme Marita) hebben toen een zalige, warme douche genomen op een heel erg leuk aangelegde plek buiten. Na 2 dagen niet wassen en het vele stof was dit echt genieten.  Ook de toiletten waren een bezienswaardigheid. Inmiddels waren er al 34 olifanten aan de overkant gespot. Heel bijzonder.

‘S Avonds eerst nog een Windhoek gedronken en daarna in plaats van een culinaire maaltijd van onze chef-kok Bram lekker luxe uit eten gegaan in het restaurant dat gezellig vol zat en leuk was aangekleed met onder andere oude muziekinstrumenten en fietsen aan het plafond. We zaten mooi aan het water met de volle maan op de achtergrond. Het was een buffet en erg lekker met kudu steak, champignonsaus, bloemkool met kaas, pompoen met tomatensalsa en een heerlijke salade en apple crumble met vanille ijs toe. Het was smullen en iedereen ging met een welgevulde maag naar bed. Het was pas net na achten maar ach hier was het al negen uur dus we vonden dat het best kon…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *