Donderdag 10 augustus door Janne

We hadden afgesproken dat iedereen vanmorgen om 07:00 uur zijn tent uit zou komen. Iedereen ging zich klaarmaken en we hebben gezellig met z’n allen ontbeten. Onder het onbijt kwamen de apen ook gezellig langs. We moesten uitkijken dat ze niet in de auto sprongen en ook ons eten was niet helemaal veilig. Maar alsnog hadden we heerlijk ontbijt gehad. 

Rond 08:30 uur zijn we aangereden richting Kasane. Hier hebben we de auto geparkeerd en zijn we opzoek gegaan naar een restaurant waar we een lekker kopje koffie konden drinken. Al snel hadden we er een gevonden, maar helaas toen we besteld hadden kwamen ze erachter dat het koffiezetapparaat het niet meer deed. We zijn verder gelopen naar de supermarkt en hebben daar met z’n allen boodschappen gedaan. Genoeg vooraad ingeslagen zodat we de komende dagen weer vooruit kunnen. Het was ons al opgevallen dat er een KFC tegenover de supermarkt zat, we konden het dus niet laten om lekker een ijsje te gaan eten. Heerlijk, het eerste softijsje in drie weken. 
Nadat we genoten hadden van het ijsje zijn we terug naar de auto gegaan. Omdat we eerder die ochtend geen koffie konden krijgen zijn we naar een lodge gereden in de hoop dat er daar wel lekkere koffie zou zijn. We kwamen binnen en keken onze ogen uit, wat was dit luxe. Heel anders dan wij gewend zijn. We zijn lekker gaan zitten en hebben wat gedronken. De ene had ijskoffie de ander een milkshake de ander weer een cappuchino. Deze was echter wel anders dan verwacht, want het zat in een expresso kopje. Maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen genoot van zijn drinken. 

We zijn weer in de auto gestapt. We zijn via Chobe National Park terug gereden naar de camping. De planning was perfect, want het heetste moment van de dag was geweest. Dit zorgde ervoor dat de meeste dieren goed te zien waren. Het park was heel anders dan Etosha, want hier had je geen mooie weg, maar moest je gewoon door het zand rijden. Wel een stuk avontuurlijker zo, erg leuk! Al vrij snel kwamen we bij het water uit. Hier waren al veel dieren te zien. Waterbuffels en nijlpaarden waren nog nieuw voor ons, maar wat zijn dit prachtige beesten! Verder hebben we ook nog veel giraffen, olifanten, bokjes en mooie vogels gezien. 

We zetten onze tocht voort en reden het gehele stuk langs het water, af en toe weer een beetje weg van het water en dan weer terug. Hier konden we de meeste dieren spotten, en dat lukte goed. Om 18:15 uur reden we het National Park uit en gingen we echt weer terug naar de camping. Eenmaal op de camping aangekomen klapte we onze tenten weer uit, en ging iedereen zich klaarmaken voor de avond. Sommige mensen gingen lekker even douchen, andere zorgden voor het eten en sommige gingen even naar de receptie omdat daar wifi is. Rond 20:00 uur had Bram weer een heerlijke maaltijd voor ons klaarstaan, dit keer een curry. Met z’n allen hebben we lekker gegeten en niet veel later zijn we gaan slapen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *