Zaterdag 12 augustus door Mara

Vandaag een lange rit voor de boeg! De laatste bushrit door Chobe national park. We hebben vroeg afgesproken, hebben een ontbijt en lunchpakketje gemaakt en zijn op pad gegaan! Na een tijdje gereden te hebben waren we wel toe aan een kopje koffie.. we kwamen uiteindelijk terecht bij thobolo’s. Dit was een gloedjenieuw complex met lodges en een campsite. Hier konden we koffie drinken! Ze moeten wel even het water opwarmen met zonnenenergie dus het duurde even! Maar ondertussen vermaakte onze gastvrouw ons met verhalen over wilde beesten en over de lodge. De naam van de lodge was Thobolo’s. Het was vernoemd naar de bushman mr. Thobolo. Hij werd ook wel mr. Gun genoemd omdat dat de vertaling is in het Botswaans. Ook was er een prachtig uitzichtpunt en ze vertelde dat er ’s morgens nog 600 buffels zaten en dat we ze net gemist hadden! 

Na een heerlijk kopje koffie/thee zijn we doorgereden naar de gate het park in. We hebben een lang stuk gereden en zijn weinig wild tegengekomen onderweg.. de weg zelf was wel echt super om te rijden! Veel heuveltjes, kuilen en los zand waar we doorheen reden. Op een gegeven moment besloten we dat het tijd was voor een boterhammetje. We zijn op een veilig plekje uitgestapt om snel te eten en daarna weer door. Nèt op het moment dat we weer weg wilden rijden ging de auto waar Lisan, Walter, Marita, Koen en Janne vol op de rem! Iedereen sprong snel de auto uit en ik zag Lisan grijpen naar haar duim.. wat bleek, ze was geprikt door een schorpioen! Natuurlijk heel eng omdat we niet echt bekend zijn met die beestjes. We zijn snel doorgereden naar een gate en het daar aan de ervaren Afrikaanse rangers laten zien. De mensen daar vertelde dat het schorpioentje te klein was om echt gevaarlijk te zijn en dat de steek wel voorlopig pijn zou doen. Gelukkig maar!!

Niet veel later toen we weer verder reden kwamen we een auto tegen met wat toeristen. We vroegen of ze nog wat bijzonders hadden gezien en ze vertelden dat ze een Luipaard hadden gezien! We reden heel snel verder en niet veel later zagen we hem zitten. Yes!! Big Five completed! Hij was prachtig. Hij had een hele mooie tekening en ging af en toe zelfs even rechtop zitten zodat we hem goed konden zien. 

Later zijn we weer doorgereden richting de camping. Toen we daar aankwamen kwamen we met heel wat Spanjaarden en wat Nederlanders op de campingplaats te staan. De Nederlanders nodigden ons uit om lekker bij hun vuurtje te komen zitten en waarschuwden ons voor een spotted hyena die ze al tegen waren gekomen op weg naar de toiletten ’s nachts. En dat is maar goed ook want niet veel later zagen we hem al lopen! Best eng want hij was redelijk dichtbij. Daarna zijn we maar snel in ons tentje gekropen en zijn met de geluiden van Nijlpaarden (we zaten aan de rivier) en allerlei ander wild in slaap gevallen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *